Јавни бележници су за прва четири дана од расписивања избора оверили 349.467 потписа бирача за подршку изборним листама политичких странака или групација и заказали су овере свима који су до сада поднели писмене захтеве за оверу, саопштила је данас Јавнобележничка комора Србије (ЈКС).

Према прописима, изборне листе за предстојеће републичке парламентарне изборе, као и за покрајинске и локалне изборе, подносе се одговарајућим изборним комисијама са овереним потписима бирача најкасније до поноћи 10. априла.

Јавни бележници остају спремни да одговоре на све захтеве за оверу потписа бирача који буду поднети благовремено, у складу са прописаним роком, наводи се у саопштењу ЈКС.

Иначе, заказивање овере потписа бирача код јавних бележника почело је 4. марта, када су расписани републички, покрајински и локални избори у Србији и од тада је 540 правника из јавнобележничких канцеларија утрошило 11.890 радних сати обављајући службену радњу овере потписа бирача.

Из ЈКС поручују да се сви јавни бележници строго придржавају правила да излазак на терен заказују хронолошки, по редоследу којим политичке странке или групације подносе захтеве, и у складу са расположивим капацитетима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг