Топола – У Тополи је данас одржана друга ванредна седница скупштине општине Топола на којој је након  констатовања оставке досадашњег председника Владимира Радојковића предложен нов председник. Председник Скупштине Драган Јовановић предложио је Јасну Вуковић, просветног радника из Тополе, која је до недавно обављала функцију председнице Скупштине.

Фото: ТопПрес

„Влада је мој добар пријатељ и један од првих сарадника и искрено ми је жао због свега што се десило. Влада ће бити одборник од следеће седнице. Опозиција на целој данашњој седници износи неистине, добацује и јако је тешко било шта одговорити на те њихове неосноване тврдње. Имамо седам бушотина у Купусарима које ће бити прикључене следеће године јер се анализе питке воде морају радити у четири годишња доба. Честитам председници на избору, имамо пројекте који се морају наставити и ја ћу као народни посланик учинити све што могу да се водоснабдевање трајно реши и да се са осталим пројектима настави. Литијум никакве везе са Тополом нема, још увек нема никаквог папира везано за заштиту животне средине. Ми имамо подземни коп на Руднику који је на километар од моје куће па живимо сви ту. Не постоји ни једна дозвола министарства за било какво истраживање на територији општине Топола“, рекао је Драган Јовановић председник Скупштине општине Топола.

Драган Јовановић, фото: ТопПрес

Вуковићева је изабрана са 23 гласа „за“ док је 12 одборника гласало против.

„Све се десило изненада али не беђим од обавеза, све што је Влада започео наставићемо и заједно ћемо радити на пројектима. Приоритет је свакако вода, недостаје новац да се све то увеже и заврши. Било је пуно негативних коментара и сматрам да требамо престати да трошимо енергију на такве ствари, већ да сви заједно дамо свој максимум, сви пијемо исту воду, дишемо исти ваздух па хајде онда да урадимо најбоље за ово наше лепо место и да га учиномо још бољим и лепшим“, изјавила је Јасна Вуковић, председница општине Топола.

Јасна Вуковић, фото: ТопПрес

И на овој седници водила се расправа у којој су учествовали одборници опозиције а поводом смене досадашњег председника Радојковића али и протеста који је најављен за сутра у 19 часова у пешачкој зони.

„“Ми смо мишљења да је господин Радојковић био присиљен да да оставку, много горе ствари су учињене овде па нико није ни помињао оставке а камоли их спровео, 20 година се у круг врте исти људи само мењају странке и увек иду уз власт а Топола све празнија и ништа се не догађа и ни један пројекат није завршен до краја. Воде нема, силне паре су потрошене на разне ствари а ништа се конкретно није десило. Такође ћемо и сутра учествовати на протесту како би одбранили Србију од разних ископавања“, казао је Новица Ђоковић,  заменик председника одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“ .

Новица Ђоковић, фото: ТопПрес

За заменицу председника општине изабрана је Јелена Јовановић која је и до сада обављала ту функцију а општинско веће наставиће са радом у истом саставу као и до сада.

ТопПрес

Владимир Петровић, заменик председника СО Топола, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Мирко Јевтић, Фото: ТопПрес