Топола – У скупштинској сали Општине Топола, данас је одржана 3. редовна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. Седницом је председавала председница општине Јасна Вуковић.

На седници су разматрани извештаји о спроведеним активностима и предузетим превентивним мерама за време трајања ванредне ситуације на делу територије општине Топола, проглашене због елементарне непогоде – недостатка воде за пиће у периоду 16. августа до 17. септембра 2024. године, као и тренутно стање водоснабдевања на територији општине. Услед неповољне хидролошке ситуације од 20. септембра поново су на снази рестриктивне мере – град је повремено у режиму рестрикција од 22-06 часова, док се сеоска насеља укључују по групама на 72 часа – подељена су у две групе. Одржавање стабилности у резервоарима, уз ноћне рестрикције Тополе, омогућили су деловање по унапред утврђеном распореду укључивања сеоских насеља на водоснабдевање. Сходно томе, Општински штаб за ванредне ситуације донео је Закључак којим се усваја извештај ЈКСП “Топола” о стању водоснабдевања и предложене рестриктивне мере, као и наставак активности на замени дотрајале водоводне мреже, план уградње мерних блокова, доаутоматизацију система надзора и управљања и изградње резервоара за насеља Митровчић и Жабаре, а такође и наставак започетих активности на изради истражно-експлоатационих бушотина.

На седници су разматрани и извештаји о припремљености система одбране од града на територији радарског центра „Букуља“ за сезону 2024. године и функционисању система одбране од града за период од 15.04. до 15.07.2024. године. Чланови штаба су упознати и са закључцима Штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа и Републичког штаба за ванредне ситуације, објављено је на сајту општине Топола.

ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA