Топола – Акциони дани родитеља и стручњака 2023. године реализују се у Тополи, 23 – 24.06. у семинар сали хотела „Опленац“ на Опленцу. Удружење за помоћ МНРО „Загрљај“ из Тополе члан је Савеза МНРО Србије од свог оснивања. На Акционим данима Удржење“Загрљај“ се представља својим најновијим пројектом “У природном окружењу“, у оквиру којег је постигнут и најзначајнији резултат – израда сензорног врта. Сви учесници Акционих дана позвани су да посете Удружење “Загрљај“, као и знаменитости Тополе и Опленца.

Фото: Ђорђе Петровић/ ТопПрес

Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама је кровна организација преко 50 удружења широм Србије, чији је заједнички циљ унапређење права и положаја особа са интелектуалним и развојним тешкоћама. Својим активностима, Савез дориноси и унапређењу рада удружења на локалном нивоу, реализујући многобројне програме.

Фото: Ђорђе Петровић/ ТопПрес

„Акциони дани родитеља и стручњака“ је један од значајнијих традиционалних програма Савеза који повремено окупља велики број удружења из целе Србије на вишедневном скупу, са тематским садржајима. Циљ ових састанака је да се представи рад локалних удружења у оквиру Савеза, размена искустава и знања, да се изнесу примери добре праксе, али и проблеми са којима се локална удружења сусрећу у свакодневном раду. Свеобухватним сагледавањем свега наведеног, ствара се јасна слика о стању на терену и излази са различитим предлозима решења, која ће бити могуће остварити са различитих нивоа деловања (од локалног, општинског, преко Савеза, до директне интервенције надлежних институција и министарстава). Размена искустава и промоција идеја са ових скупова је и прилика за умрежавање ресурса и акција са осталим заинтересованим актерима из цивилног, јавног и приватног сектора. Као резултат ове активности креирају се “Програми јачања мреже и солидарности“, рекла је  Маријана Тарановић Тодоровић Секретар Савеза МНРО Србије.

ТопПрес

Фото: Ђорђе Петровић/ ТопПрес
Фото: Ђорђе Петровић/ ТопПрес
Фото: Ђорђе Петровић/ ТопПрес