foto thinkstockfoto thinkstock

Албански узгајивачи од данас могу да почну са извозом малих оваца и коза и њиховог меса у Србију, саопштило је албанско Министарство пољопривреде и руралног развоја.

То је, како се наводи у саопштењу, договорено 6. марта, на састаку делегација албанског министарства и српског Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, коју је предводио министар Бранисал Недимовић, преноси агенција АТА.

Две делегације договориле су се да припреме све правне процедуре, уз поштовање санитарних здравствених стандарда обе државе, како би се дозволила трговинска размена која укључује извоз оваца и коза и њиховог меса из Албаније у Србију.

„Власти Србије су нас информисале да су здравствени сертификати за извоз живих животиња, оваца, коза и њиховог меса из Албаније ступили на снагу и да су послати српској пограничној инспекцији, што значи да извоз може да почне у било које време“, наводи се у саопштењу албанског Министарства.

Према проценама, Албанија има око три милиона оваца и коза.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић разговарао је 6. марта у Тирани са албанским министром пољопривреде и руралног развоја Ником Пелешијем о унапређењу сарадње две земље.

TопПрес/ Извор: Танјуг