Ауто-мото савез Србије (АМСС) данас је упозорио возаче на појаву лажног представљања шлеп служби за помоћ на путу као служби АМСС, или служби њихових иностраних партнера.

„У тренутним условима појачаног саобраћаја, возачима не препоручујемо да сами траже алтернативна решења, већ да контактирају наш оперативни центар на број телефона 1987, који им је доступан сваког дана. Партнери АМСС који излазе на интервенцију поседују идентификационе картице, а на возилима се на јасно видним местима налазе идентификационе налепнице. Партнери АМСС ће код себе имати и члански број позиваоца, као још један од начина распознавања“, наводи се у саопштењу.

Из АМСС подсећају да су они једина овлашћена установа, надлежна да пружа помоћ на путу и уклања последице хаварија са путева у Србији и додају да ће возачима који позову оперативни центар бити омогућена ефикасна, одговарајућа помоћ у најкраћем могућем року.

Напомињу да је АМСС једини овлашћени партнер иностраних ауто-мото клубова, укључујући немачки ADAC и аустријски OEAMTC, као и то да они немају своја возила на нашим путевима, због чега члановима иностраних ауто-мото клубова саветују да се строго придржавају инструкција својих оператера, који ће им у Србији преко АМСС служби организовати потребну асистенцију.

„Захвални смо МУП-у Републике Србије и ЈП ‘Путеви Србије’ на напорима које улажу да се ово нелегално понашање искорени, а које не само да штети угледу АМСС и наших иностраних партнера, већ се намерним изазивањем кварова ради остваривања новчане добити, угрожавају људски животи и изазивају озбиљне последице“, наводи се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг