Анђела из села Дружетићи на Сувобору првакиња је Србије у бацању кугле, сада се спрема да освоји Европу

Анђела из села Дружетићи на Сувобору првакиња је Србије у бацању кугле, сада се спрема да освоји Европу

Горњи Милановац – Седамнаестогодишња Анђела Обрадовић из горњомилановачког села Дружетићи већ четири године je чланица Атлетског клуба Слобода и бави се бацањем кугле. Након запажених резултата које је остварила у државним такмичењима, две године заредом је најбоља у Србији у овој дисциплини.

„Пред Анђелом је сада Европско првенство за млађе јуниоре које се одржава од 4. до 7. јула у Јерусалиму. На последњем такмичењу одржаном у Бару 12. маја, постала је првакиња Балкана, резултатом 16.37 којим је побољшала национални рекорд и тиме дошла на шесто место Топ листе Европе. Анђела је протеклог викенда учествовала на Сениорском првенству Србије где је победила и тиме показала да се налази у одличној форми, рекао је Слободан Ниџовић, тренер Атлетског клуба Слобода.

Иначе, Анђела је ученица Прехрамбено угоститељске школе у Чачку, а тренутно се налази у Крагујевцу на полследњим припремама пред одлазак у Израел.
Анђела има две сестре и брата и у свом селу познати су као изузетна деца која не презају од рада, па тако и Анђелу можете видети како бере малине или како балира сено са оцем.

Овај спортски бисер открио је Милољуб Ристановић, наставник физичког васпитања у ОШ „Иво Андрић из Прањана који ју је увео у свет спорта, и под чијим руководством је постигла прве резултате.

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI