Илустрација, фото танјугИлустрација, фото танјуг

Инспектори Пореске управе контролисали су у претходном периоду 120 ауто-школа у Србији и утврдили да готово све нису пријавиле приход од обуке возача У Србији, кажу у Пореској.

Има укупно 758 школа за обуку возача, а инспектори су посетили недавно 120 школа и у „скоро свим контролисаним субјектима утврђене су неправилности у раду, односно непоштовање пореских прописа.

„Непријавливање целокупног износа остварених прихода, била је главна неправилност коју су инспектори Пореске управе утврдили контролишући пословање ауто школа, а на основу података које је Пореска управа преузела од Министарства унутрашњих послова о уписаним полазницима“, кажу надлежни.

Поручују да ће и у наредном периоду наставити сарадњу са МУП-ом како би открили које школе крше пореске прописе.

Позивају све пореске обвезнике који обављају делатност ауто школа да провере своје евиденције и уколико евиденције не одговарају подацима исказаним у пореским пријавама искористе законско право на подношење измењене пореске пријаве, како би избегли прекршајну одговорност и плаћање високих прекршајних казни.

„Порески обвезници који су пропустили да поднесу пореске пријаве, имају право да пре отпочињања пореске контроле то учине, обрачунају порез са припадајућом каматом и истовремено плате дуговану обавезу, што их ослобађа прекршајне и кривичне одговорности“, наводи се у саопштењу Пореске управе.

ТопПрес/ Извор: Курир/Танјуг