Топола- Данас је на централном градском тргу организован хуманитарни скуп у знак подршке акцији Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР.  Иначе, 15. фебруар је проглашен за Светски дан деце оболеле од рака. НУРДОР манифестацију спроводи у више од 40 градова  Србије.

Представница Удружења за борбу против рака „ Волим живот“  из Тополе, Снежана Маринковић  истакла је значај данашњег дана.

„ Циљ ове акције је да се  удружењу прикључе  сви људи добре воље  који желе да помогну како деци оболелој од рака тако и њиховим родитељима, да се  ова прича рашири и да сви помогнемо добровољним прилозима. Новац прикупљен на овај начин биће  употребљен за изградњу дечијег одељења на онкологији у Нишу и за куповину једног стана где би боравили родитељи оболеле деце који морају бити уз своју децу за време лечења, изјавила је за Топ Прес Снежана Маринковић.

Она се овом приликом захвалила донаторима али и објаснила како се може помоћи и другим данима.

„ Кутија цигарета или кафа у кафићу да их се одрекнемо и донирамо овде па биће довољно, лоше је време мало је људи на улици али ипак има посетилаца. Захваљујем се свима који су донирали новац и застали поред нашег штанда. Свака помоћ је добродошла и ово није једини дан када се може помоћи и када се прича о овоме, сваки дан се може помоћи слањем смс поруке на број 1150“,  истакла је Маринковић.

ТопПрес