Без грађана тешко до успеха у сузбијању сиве економије

Без грађана тешко до успеха у сузбијању сиве економије

Држава Србија ради из дана у дан на системском сузбијању сиве економије, али без помоћи грађана тешко да ће успети, поручио је данас министар финансија Синиша Мали приком доделе кључева стана који је породица Тодосић добила у наградној игри „Узми рачун и победи“.

Ивану и Драгици Тодосић из Куршумлије он је честитао на стану од 68 квадратних метара у Београду, и истакао да су имали среће да баш једна од њихових 10 коверти буде извучена међу милионим другим.

Он је захвалио грађанима који сакупљајући фискалне рачуне подржавају напоре Србије да се на успешан начин бори против сиве економије.

Мали је истакао да је Србија у року када је у питању увођење новог система фискализације, те да је разговарано са свим произвођачима уређаја и софтвера.

„Рок за нови систем је први јануар 2022. године. Када је у питању увођење електронских, е-фактура, ту смо такође по плану. То су два велика пројекта које развија Министарство финансија а која су везана за системско сузбијање и борбу против сиве економије“, рекао је он.

Он је позвао грађане да узимају фискалне рачуне при куповини и да наставе да учествују у наградној игри чије је наредно коло на јесен.

„Поновићу, сваки пут када не узмете фискални рачун де факто помажете појединцу који је у сивој зони, уместо да помогнемо држави и нама самима кроз изградњу болница, набавку вакцина, подизање пензија и плата, изградњу школа и ауто-путева. Свега што се финансира из буџета Републике Србије“, рекао је он.

Драгица Тодосић, са кључевима новог стана у рукама, рекла је да су се осећали просто нестварно када су им јавили да је баш њихов коверат извучен у наградној игри „Узми рачун и победи“ и да су добили стан.

„Захваљујемо се Влади Србије која је организовала наградну игру, глумцу који је извукао наш коверат, а ми ћемо да наставимо да играмо и даље. Чекамо јесен – никад станова није много“, рекла је она.

Супруг Иван је истакао да би му било драго да још неко из Куршумлије добије стан, а за себе каже да је испало као да је натеран у наградну игру.

„Драгица је послала. Ми смо били у граду и шетали кад је ћерка звала да каже да сам ја добио стан. Здравља Боже ћерка ће да буде у том стану, а и унуке имам две. Ми смо пензионери шта ћемо ми у Београду“, рекао је он а супруга Драгица додала је да су они пензионери што се у њиховом крају каже „при путу“.

Син Слободан живи са родитељима у Куршумлији а ћерка Слободанка живи и ради у Београду.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI