Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 642.208 особа, а забележено је 5.735‬ смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 7.890 хоспитализованих пацијената, док се 266 особа налази на респираторима.
Према последњем пресеку,још 35 пацијената преминуло је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 2.732 особе, од 10.898 тестираних.

Последњих дана корона бројеви јесу мало бољи. Ипак, из ковид-болница и даље апелују на поштовање противепидемијских мера, да је неопходно да се што више грађана вакцинише, да још забрињава велики број тешких пацијената, али да охрабрује то што је последњих дана на срећу више отпуста од пријема на лечење.

Затворени и отворенитржни центри у Србији од данас поново могу да радеод 06.00 до 22.00, наведено је у Наредби министра здравља Златибора Лончара, која је јуче објављена у Службеном гласнику.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже да заштитне маске треба носити и у баштама кафића, док се не конзумира пиће. „Нека се нико не изненади ако му у башти приђе комунални милицајац и казни“, навео је Кон.

Поводом отварања тржних центара, Кон је навео да медицински део Кризног штаба није био за то да се они отворе одмах данас.

Директор Канцеларије за ИТ и електронску управу Михаило Јовановић каже за РТС да је до сада укупно дато више од 2.900.000 вакцина, од чега је 1.700.000 примило другу дозу.

Најавио је да данас у Србију стиже још 106.000 доза „Фајзерових“ вакцина.

Јовановић се осврнуо и на понуде неких страних и домаћих туристичких агенција страним држављанима да се вакцинишу у Србији и истакао да је у питању интернет превара.

„Нема могућности да се преко било које агенције закаже вакцинација у Србији“, поручио је Јовановић и нагласао да се она може заказати преко е-Управе.

 

ТопПрес / Извор: Танјуг