Његово Kраљевско Височанство Престолонаследник Александар жели благословен и срећан Божић свим верницима широм света који овај велики празник славе по јулијанском календару.

Рођење Синa нашег Господа, нашег Спаситеља Исуса Христоса, је један од најсветијих дана у читавој историји света, и поводом овог великог празника, свим грађанима Србије, Републике Српске и свим људима широм света који сутра славе Божић, шаљем моје најтоплије и најсрдачније честитке.

Живимо у немирним временима, тешким за цео свет, у којима се и наш народ суочава са бројним изазовима. Понекад нам се може учинити да људски род ни не зна за нешто друго, осим живота у тешким временима. Али постоји нешто што нас увек држи и води даље, а то су наша вера и наша нада. Вера у Господа, који је на данашњи дан пре више од два миленијума послао Свог сина, да свима нама донесе наду и спасење. Ношени истом вером коју су имали наши преци, која их је водила кроз потешкоће и изазове, упућујемо своје молитве Свемогућем да подари свој благослов свим људима широм света. Божији благослови уносе топлину у наша срца, испуњавају их Христовом љубављу и подсећају нас на важност праћења његових светих речи и његовог пута, каже се у саопштењу за јавност.

Моја породица и ја вам пре свега желимо добро здравље, пуно љубави и благостања. Нека ваш дом и ваша породица буду извор мира, топлине и љубави. На овај свети дан сваки православни дом је мали храм и љубав из њега треба да се шири по свету. А када овај свети дан проводимо са нашим породицама и пријатељима, та љубав је још јача.

Са великом радошћу изговарам речи нашег традиционалног поздрава – Мир Божији, Христос се роди!“, рекао је Престолонаследник Александар.

ТопПрес