Драган Брадић Сергије (54), који је живео више од шест месеци у импровизованој земуници у шуми на планини Јавор, избављен је из тамошњег потока и склоништа. Синоћ је гостовао у Дневнику Гласа западне Србије и говорио о недаћи која га је снашла.

Брадић је преживео тежак период и сада први пут открива шта га је натерало у шуму. Њега је у беспућу Јавора пронашао Гвозден Николић, а након приче у емисији „Нећете веровати” и прилога у Дневнику западне Србије, он је, како каже, добио шансу за нови живот.

„Нисам имао куд. У селу где сам радио и имао нешто, то је отац преписао брату, а ја и сестра смо остали без ичега. Ишао сам у надницу и преживљавао, а онда отишао у шуму“, каже Сергије, а преноси Мондо.

Данас живи у центру Ивањице. Када су га нашли, одвели су га у болницу, а онда сместили у хотел.

„Одмах ујутру сам се обријао. Захваљујући председнику општине, биће ми додељен плац, на коме ће ми се градити кућа. Доста људи добре воље ће ми помоћи“, истиче он.

Брадић је мислио да је готов и хранио се само јабукама, али се никоме није обратио за помоћ.

„Крио сам се од људи, било ме је срамота сиромаштва. Преко дана сам тражио печурке и дивље воће по шуми, како бих преживео. Мислим да бих пре зиме изгубио живот. Сад имам планове за после пролећа, живот ми је другачији“, каже Драган Брадић.

Истиче да се никоме није јављао, јер није имао ни како. Није тражио помоћ ни од кога, али је захвалан што му је пружена друга шанса.

„Нисам веровао да може за ноћ да ми се промени живот. Када сте дошли са камерама, пожелео сам после дуго времена да верујем да могу другачије живети“, искрен је Сергије.
„А хтео сам да се убијем, Господ Бог ме је само сачувао. Хвала свима“, закључује Брадић.

Да подсетимо, некада храбри ратник са Кошара, човек за којег наводно у Ивањици нико нема ружну реч, смештај за своје израњавано тело гелерима пронашао је у импровизованој земуници, где су му друштво правиле мечке, вукови и дивље свиње. Кров је направио од палета, али са првом кишом је прокишњавао.

Њега је у шуми пронашао електричар, Драган Стаменић, а након тога је екипа Гласа западне Србије снимила прилог о Сергију и његовом животу у шуми.

Након што је јавност узнемирила вест о „човеку из шуме“, реаговала је управа општине Ивањица. Председник општине Момчило Митровић, као и Драганове комшије, сазнали су из медија да Драган спава у планини.
„Исте ноћи смо отишли на Јавор и убедили га да крене са нама. Сместио сам га у интернат, позвао лекаре да га прегледају и виде како стоји здраствено. Био је видно исцрпљен, једва се кретао. Све смо предузели да помогнемо и да га збринемо. Много часних људи нам се јавило да помогне и урадићемо све што можемо за овог човека. Он има велику шансу да почне нови живот, помоћићемо му у томе“, рекао је Митровић за ГЗС.

Гвозден Николић је сведочио промени живота бескућника Драгана Брадића.

„Био је на самрти, изнемогао, гладан, решен да умре и прекрати муке. Пронашао сам га испод букове извале, и Драган кога зову Сергије доживео је репризу живота. Многи га данас не би препознали, и драго ми је што тај човек има шансу за нови живот“, каже уредник Дневника Гвозден Николић који је вечерас угостио човека којем је променио живот.

Синоћну вест из Дневника западне Србије пренело је на десетине медија. Дневник западне Србије се емитује сваког радног дана од 20.00 часова на тв Телемарк, Горњи Милановац,  Златар и Пожега.

ТопПрес/ ГЗС