Брнабић: Радници Фијата изабрали улицу уместо преговоре

Брнабић: Радници Фијата изабрали улицу уместо преговоре

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да су радници Фијата у Крагујевцу одлучили да изађу на улицу и организују протесте уместо да наставе преговоре са владом и поручила им да увек могу да јој се обрате за наставак разговора, али не преко медија.

„Ја сам ту, знају где сам, ту сам за њих, дан, ноћ, викенд, како год… Не видим шта траже на улици уместо у влади“, поручила је Брнабићева одговарајући на питање новинара на отварању Имплантолошког центра Стоматолошког факултета Универзитета у Београду.

Рекла је да радници Фијата нису сачекали да се заврши процес пријаве за рад у иностранству.

„Желимо да радници буду задовољни, да обезбедимо те породице, али они су пре него што је завршен процес пријаве, изашли и рекли да су преговори са владом готови. Не могу никог да натерам да разговара и преговара“, навела је премијерка.

На питање новинара шта радници могу да очекују када је реч о отпремнинама, премијерка је рекла да је то ствар међусобног разговора, а не разговора преко медија.

Напомиње да су радници изашли на улицу и рекли да су преговори пропали.

„Желе да иду на улицу пре него што хоће да дођу у владу да разговарамо. Буквално су напустили преговоре који су били у току“, истакла је Брнабићева.

Део незадовољних радника Фијата одржао је јуче двосатни протест блокирајући магистрални пут Крагујевац – Краљево. Протест је уследио након што је истекао рок за пријављивање радника за рад у Словачкој.

ТопПрес/ Извор: Танјуг