Топола – Другог дана Купа Краља који се одржавао у Тополи играла се финална утакмица између екипе „Младост“ из Чачка и „ФОКА“ из Крагујевца. Неизвесност је трајала до самог краја ипак екипа из Чачка однела је победу док су Крагујевчани остали као другопласирани тим. Екипа Пазар из Новог Пазара освојила је треће место а екипа из Јагодине четврто место.

Фото: ТопПрес

„Почетна идеја прављења овог купа Краља била је да буде завршно такмичење за територију целе Србије, прошле године смо имали експерименталну организацију и први турнир где су учествовале екипе само из Централне Србије  а ове године смо прикључили западну Србију и Рашко Косовско Метохијски савез тако да смо окупили већи део Србије а идеја нам је за следећу годину да позовемо победнике свих регионалних савеза којих има седам и наша једна екипа, турнир би трајао  три дана, имамо доста идеја. Презадовољни смо организацијом, све похвале што су препознали нашу идеју, овде је богат садржај и за слободно време наших играча тако да правимо нешто што  нема у Србији у овој категорији. Деца су обилазила Задужбину упознали се са историјом, хвала председнику још једном, Спортском савезу Тополе, Задужбини и свима који су дали свој допринос да се овај турнир успешно заврши“, изјавио је за ТопПрес Душан Ђурић генерални секретар Регионалног Савеза Централне Србије.

Фото: ТопПрес

Тренер ФОКЕ из Крагујевца исказао је захвалност организаторима и нагласио да је утакмица била неизвесна до самог краја, изнад узраста млађих пионира. Он је мишљења да је екипа Младости из Чачка једна од најбољих у Србији и да су са разлогом однели победу.

Помоћни тренер КК Младост из Чачка такође је исказао захвалност на одлично организованом турниру.

Фото: ТопПрес

„Утакмица је била права финална, две изузетно добре екипе, нијансе су одлучивале и мислим да смо заслужено победили али не би било незаслужено ни да је ФОКА победила али у кључним тренутцима имали смо више среће и концентрације“, рекао је Иван Дуканац помоћни тренер КК Младост Чачак.

Фото: ТопПрес

Први човек општине Топола поделио је пехаре играчима заједно са представницима Кошаркашког савеза Србије и Регионалног Кошаркашког савеза Централна Србија. Чланица општинског већа за спорт и медије Данијела Дамњановић посетила је овај турнир оба дана.

„Овакав догађај много значи за Тополу, били смо увек добар домаћин и бићемо још бољи, очекујемо за следећу годину још више и да се читава Србија слије у Тополу. У разговору са тренерима, играчима чула сам само речи хвале тако да нам је то ветар у леђа да будемо још бољи следеће године“, казала је Данијела.

Утакмице су се играле у сали ОШ „Карађорђе“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес