Чајетина – Комунално јавно предузеће Златибор из Чајетине добило је нови пословни објекат. Ово велелепно здање инвестицаија је Општине Чајетина и он ће данас бити предат на коришћење КЈП.

„Објекат је површине око 3 000 квадрата на парцели од једног хектара. Тако да је предузеће сада обједињено, са три локације све ће бити на једном месту, сви радници, механизација и то ће нам умногоме олакшати пословање у будућности. Чињеница је да мало које предузеће у Србији има овакве услове за рад. Ово је најсавременији објекат, поштовали смо све светске стандарде што се тиче градње простора, канцеларија и радионица. И он ће остати и будућим генерацијама које долазе”, рекао је директор КЈП „Златибор” Срђан Пантовић.

Директор КЈП „Златибор” Срђан Пантовић

Вредност инвестиције је 250 милиона динара. И ово није једини пројекат везан за КЈП „Златибор” од стране локалне самоуправе.

„Тренутно се ради на изградњи рециклажног дворишта и трансфер станице а у поодмаклој фази је изградња јавне гараже са 200 паркинг места”, истако је он.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић истакао је значај очувања и сталног улагања у заштиту животне средине пре свега на Златибору кроз који годишње прође велики број туриста.

Фото: Драгана Ћендић

„Велико је задовољство да после неколико година завршимо и ставимо у функцију један овако импозантан простор, а све у циљу заштите животне средине и побољшања услуга наших мештана и бројних туриста или инвеститора који долазе на Златибор. Наравно да је то обавеза локалне самоуправе да будемо сервис и да кадровски и технички ојачавамо Јавна предузећа јер сведоци смо да ако нисте на услузи својим грађанима и инвеститорима не можете очекивати озбиљнији развој локалне самоуправе. Радимо дужи низ година на уклањању чврстог отпада са целе територије наше општине, већ смо кренули да у самој општини Чајетини радимо одвајање отпада, предстоји нам да то ове године урадимо и на Златибору. Наравно, у овом комплексу имамо и рециклажно двориште које се гради, можда међу првим локалним самоуправама у Србији овде ћемо имати могућност да се одлажемо чврсти отпад, као што се то ради у савременим европским државама”, рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

 

ТопПрес/ ГЗС

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић фото: Драгана Ћендић