Чајетина – Новоизабрани одборници Скупштине општине Чајетина су на својој конститутивној седници поново указали поверење Милану Стаматовићу коме је то шести узастопни мандат на челу Општине Чајетина. Након представљања извештаја о спроведеним изборима, одборницима су потврђени мандати, а затим су одборници положили заклетву. У овом сазиву 19 одборника имаће листа Милан Стаматовић – Здрава Србија, четири одборника листа Александар Вучић–Чајетина сутра, док ће осам одборника имати Група грађана „Наши људи за наше место“ – Марко Пантовић.

За председника Скупштине изабран је Арсен Ђурић (ЗС) који је и до сада вршио ту функцију, за заменика председника Скупштине општине Чајетина изабран је Славко Пантовић (ПУПС), за секретара Скупштине постављен је Предраг Јокић, а за заменика секретара Анђелина Алексић. На предлог председника Општине, за заменика председника Општине Чајетина изабран је Зоран Удовичић (ЗС). Изабрани су и чланови Општинског већа у новом сазиву и то: Горица Мијаиловић (ЗС), Слађана Вуловић (ЗС), Александар Илић (ЗС), Милован Божић (ЗС) и Мирослав Туцовић (ЗС).
Након одржане конститутивне седнице локалне скупштине, председник Општине Чајетина Милан Стаматовић је рекао да му је „шести мандат на позицији председника Општине сигурно велика одговорност, част и задовољство, а уједно и захвалност бирачима општине Чајетина који су препознали напоре и општи интерес у раду локалне самоуправе и тима који дужи низ година ради на развоју и изградњи и демократизацији општине Чајетина и целе Србије“.

Стаматовић је додао да је „Здрава Србија, као политичка партија регионалног карактера, мало заступљена у западним деловима Србије“ и да се нада да „подршка коју сада имамо у Чајетини и Златиборском округу ће се применити и на остале делове Србије, и да Здрава Србија у неком наредном периоду може да буде релевантан политички фактор у целој Србији“.

 

ТопПрес/ ГЗС