Топола – Удружење „Чепом до осмеха“ данас је посетило Тополу и том приликом даривало терапеутски трицикл Александру Ђокић. Александар је једанаестогодишњи дечак, ученик трећег разреда који болује од церебралне парализе. Због болести Александар не може самостално да хода а о њему брине самохрана мајка, трицикл који је данас добио олакшаће његов живот а шетња до Опленца биће много лакша.

Уручење помагала обављено је у просторијама Удружења „Загрљај“ у Тополи чиј је Александар корисник. Госте из Новог Сада који су вредно радили на сакупљању чепова дочекао је Александар уз песму „Мој дилбере“, у присуству корисника Удружења „Загрљај“ и председника општине Топола.

За Александра стигао трицикл из Новог Сада, фото: ТопПрес

„Већ седам година вредно и напорно радимо, како би олакшали и улепшали животе што већег броја деце и  омладине, а овога пута можемо да се похвалимо чињеницом да ћемо у року од месец дана уручити  четврто помагало, тачније 36. помагало од самог  покретања акције. Мноштво пређених километара и сати сакупљања, пуно вредних и пожртвованих  волонтера и 300 тона  пластичних чепова, довели су до тога да су иза нас, 35 дечијих осмеха и усрећених породица. Ево обрадовали смо и Александра што је и циљ ове наше акције, надамо се да ће терапеутски трицикл, који је добио имати позитиван утицај на његову рехабилитацију и омогућити му лакше кретање и боље коришћење сопствених потенцијала у свакодневом животу и активностима“, поручили су из Удружења „Чепом до осмеха“.

Ацин осмех у знак захвалности, фото: ТопПрес

У разговору са председником општине Топола Драганом Живановићем представници Удружења „Чепом до осмеха“ најавили су да ће бити распоређено око 10  кутија на неколико локација како би се чепови сакупљали и на територији општине Топола.

ТопПрес

Председник општине Живановић, гости из Новог Сада и Ацини пријатељи из Удружења, фото: ТопПрес