Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) објавио је коначну пројекцију резултата председничких избора у Србији по којој је, како се наводи, највише гласова освојио Александар Вучић – 58,3 одсто, а затим следи Здравко Понош са 18,3 одсто гласова.

Трећи је Милош Јовановић са шест одсто гласова, а на четвртом месту су Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковиски са по 4,4 одсто гласова.

Затим следе Биљана Стојковић са 3,3 одсто гласова и Бранка Стаменковић са 2,1 одсто, док је најлошији резултат остварио Миша Вацић – 0,9 одсто гласова.

На парламентарним изборима СНС 42,9%, Уједињени 13,5%

Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) објавио је коначну пројекцију резултата на парламентарним изборима у Србији на којима је, како се наводи, победила листа „Александар Вучић – Заједно можемо све“ са освојених 42,9 одсто гласова.

На другом месту је коалиција „Уједињени за победу Србије“ са 13,5 одсто гласова, а на трећем листа „Ивица Дачић – премијер Србије“ која је освојила 11,4 одсто гласова.

Затим следе коалиције НАДА са 5,4 одсто гласова, „Морамо“ са 4,6 одсто и коалиција око Двери са 3,9 одсто гласова, док је листа „Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници“ освојила 3,8 одсто гласова.

Цензус од три одсто нису прешли Српска радикална странка и коалиције Суверенисти и „Борис Тадић – Ајмо људи“.

СНС-у 120 мандата, Уједињенима за победу Србије 38

Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) објавио је коначну пројекцију расподеле мандата у Народној скупштини, према којој ће највише мандата имати листа „Александар Вучић – Заједно можемо све“ – 120.

Коалиција Уједињени за победу Србије имаће 38 мандата, а листа „Ивица Дачић – премијер Србије“ 32.

Затим следе коалиције НАДА са 15 мандата и „Морамо“ са 12, док ће листа „Милица Ђурђевић Стаменковиски – Српска странка Заветници“ и коалиција око Двери имати по 10 мандата.

Листа „Савез Војвођанских Мађара – Иштван Пастор“ имаће шест мандата, листа „Муфтијин аманет – Странка правде и помирења“ три, листа „Заједно за Војводину – Војвођани“ два, док ће по један мандат имати листа „СДА Санџака – Др Сулејман Угљанин“ и коалиција Албанаца Долине.

ТопПрес/ Извор: Танјуг