Топола – Синдикат Основне школе „Карађорђе“ који је део  Уније синдиката просветних радника Србије, придружио се штрајку који се већ трећи пут организује у многим градовима широм Србије. Данас, тачно у подне, просветни радници из ове школе, који су чланови синдиката окупили су се непосредно испред улаза у зграду, како би указали на проблеме у просвети.

„Просветни радници у читавој Србији су данас у штрајку, о томе се не узвештава у медијима. Наши захтеви су формулисани у три, иако их има још. Први је да се смањи број ученика у разредима на највише 24,  настава по групама се показала као боља током прошле године, рад са мање деце је ефектнији. Наше зараде су испрод републичког просека, ми немамо бенефиције и незаштићени смо зато смо овде“, рекла је за ТопПрес Зорка Станојевић Антић, професор Српског језика и књижевности и члан синдиката Уније просветних радника Србије.

Фото: ТопПрес

Ово је трећи протест просветних радника, претходна два су одржана 17. и 21. марта. Часови су данас били 30 минута а просветари поручују да неће одустати од својих захтева и да ће се са протестима наставити уколико не буде одговора надлежних.

ТопПрес

Фото: ТопПрес