Топола – Међународни дан борбе против сиромаштва, 17. октобар се обележава у целом свету  са циљем да се скрене пажња јавности на потребу искорењавања сиромаштва. Овај дан обележен је и у Црвеном крсту Топола где су корисницима подељени пакети и воће.

„Захваљујући донацији коју је обезбедио Недељковић Мирослав из Пласковца за свих 350 корисника Народне кухиње Црвеног крста Топола како у објекту у варош Тополи тако и на пунктовима у Белосавцима, Наталинцима и Јарменовцима уз кувани оброк запослени су поделили и већу количину јабука и кромпира која је итекако обрадовала све кориснике ове социјалне услуге коју пружа Црвени крст девет месеци током сваке календарске године. Хвала донатору који је дао добар пример како бити хуман, много  значи помоћи другом човеку и позивамо све остале да следе његов пример како би ових акција било што више“ изјавила је Биљана Павлићевић секретар Црвеног крста Топола.

Према подацима сиромаштвом су у Србији највише погођена деца до 14 година, старија лица у руралним подручјима, вишечлане породице, незапослени, самохрани родитељи, особе са инвалидитетом и породице у којима они живе.

ТопПрес

Фото: ТопПрес