Просечне температуре које су забележене последњих неколико дана карактеристичне су за другу половину октобра, наводи за РТС метеоролог Недељко Тодоровић. Указује да нас до петка очекује променљиво и нестабилно време и пад температуре. Најављује и да ћемо до краја септембра имати неколико топлих, сунчаних дана са максималном температуром до 24 степена, али, како каже, јутра и ноћи ће бити прилично хладне.

Недељко Тодоровић, гостујући у Београдској хроници, рекао је да смо завршили са правим летњим температурама.

„Месец дана унапред догодило се захлађење. Просечне температуре последњих неколико дана карактеристичне су за другу половину октобра“, каже Тодоровић.

Напоменуо је да нас сутра очекује најхладнији дан у овом таласу који је почео у суботу.

„Са тим да би се хладно време задржало све до петка, минималне температуре биле би 10 или који степен испод, на периферији града чак и степен, два ниже него у центру града, што је сасвим уобичајно, а дневне би биле 16, 17 степени са тим да би од суботе био благи пораст температуре“, каже Тодоровић.

Најављује и да ћемо до краја септембра имати неколико топлих, сунчаних дана са максималном температуром од 23 и 24 степена, али, како каже, јутра и ноћи ће бити прилично хладне.

„Од суботе па до уторка очекује нас благи пораст температуре која ће се кретати око 24 степена, а затим следи пад температуре, наоблачење са мало кише. Последњих дана септембра опет би максимална температура била испод 20 степени. А почетком октобра највероватније нас опет чека благи пораст температуре, са средњом температуром од 15 степени“, најавио је Тодоровић.

Коментаришући смену кише, сунца и облака у једном сату објашњава да су то уобичајне појаве за ово доба године.

ТопПрес/ Извор: РТС