Аранђеловац – Један сасвим обичан дан могао је постати кобан за седамдесетпетогодишњег З.Т. из Аранђеловца који је према речима његових комшија остао закључан у својој кући и из ње тражио помоћ. Овог старог и беспомоћног човека спасио је радник Полицијске станице из Аранђеловца и то на филмски начин без трунке размишљања.

„Био сам кући када ме је позвала колегиница са посла. По њеном гласу сам схватио да је забринута и да ситуацију у којој се нашла не може сама да реши, рекла је да је човек у закључаној кући, комшије су позвале хитну помоћ јер он кука и дозива људе да му помогну а врата су закључана. Нико од комшија није желео да развали врата јер су се вероватно плашили шта се унутра дешава и у каквом је стању човек. Кренуо сам да помогнем не размишљајући, врата јесу била закључана, нисам ни ја желео да их развалим или разбијем, покушао сам да отворим прозор на првом спрату куће ни то нисам успео, онда сам од комшија узео мердевине попео се на други спрат и развалио прозор, покидао ролетне и ушао. Човек је лежао на поду у приземљу, запомагао је и дозивао да му неко помогне, откључао сам врата, ушли су доктори и несрећног човека смо спасили“, прича за ТопПрес Никола Милошевић, радник у администрацији саобраћајне полиције.

Према његовим речима човек који је спашен живео је сам у улици Јоакима Вујића и тешко је болестан а захваљујући храбрости и племенитости овог  тридесетогодишњег  младића указана му је прва помоћ.

Иначе, ово Николи није први пут, већ је спасио девојчицу на улици која је захваљујући њему избегла да се нађе под точковима аутомобила.

ТопПрес

Кућа у којој се одиграло филмско спашавање, фото: ТопПрес
One thought on “Да није било њега, ко зна шта би било: Никола спасио свог суграђанина на филмски начин, ево шта је урадио”
  1. Dragi, „Kolega“ sedimo i komentarišemo vaš podvig!
    Malo je takvih heroja, nadamo se da će ovaj tekst obići Srbiju!
    KUDA TONE OVAJ BROD!

Comments are closed.