Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је синоћ да је задовољан изборним резултатима и истакао да су на парламентарним изборима на којима су социјалисти наступили у коалицији са странкама Јединствена Србија и Зелени Србије, освојили 100.000 гласова више него на претходним парламентарним изборима.

Подсетио је да су на последњим парламентарним изборима освојили 10,3 одсто гласова, а да су на данашњим изборима, према резултатима које имају, освојили око 11,5 одсто.

„Немамо још потпуне резултате, али тај проценат ће се кретати на том нивоу“, рекао је Дачић новинарима у изборном штабу СПС.

Када је реч о председничким изборима, на којима су социјалисти као заједничког кандидата подржали кандидата СНС Александра Вучића, Дачић је рекао да су освојили око 60 одсто гласова.

Изразио је задовољство због тог резултата и честитао Вучићу на, како је рекао, убедљивој и историјској победи.

Дачић је рекао да су ти резултати најбољи показатељ исправности полутке која је вођена свих ових година.

Он је Вучићу честитао са жељом да наредни мандат као и досадашњи искористи за даљи напредак Србије, у чему ће, како је истакао, имати подршку СПС, као и до сада.

Дачић је посебно захвалио њиховом кандидату за градоначелника Београда Томи Фили који је, како је рекао, веома допринео да њихов резултат у Београду буде много већи него на претходним београдским изборима.

Дачић је рекао да не зна тачно када ће бити коначни резултати за изборе у Београду, али је истакао да су остварили циљ да заједно са СНС имају већину и у београдској скупштини.

Лидер СПС је изразио задовољство због демократске атмосфере у којој су избори одржани и додао да је Србија гласала за сигуран пут, стабилност, мир и заштиту државних и националних интереса.

ТопПрес/ Извор: Танјуг