foto opstina topolafoto opstina topola

Основна школа “Живко Томић“ из Доње Шаторње обележила је 172. године постојања и успешног рада, објављено је на сајту Општине Топола.

Свечану прославу пратио је богат културно-уметнички програм. Тема овогодишње прославе носила је назив “Вашар у Тополи“. Програму је поред ученика присуствовао и велики број посетилаца, родитеља, бивших ученика, колега и представника локалне самоуправе.

Присутнима се у име колектива школе обратила директорка Марија Обрадовић. Она је истакла да је ова година почела јако успешно за школу и то реализацијом два пројекта у сарадњи са локалном самоуправом и Министарством привреде и Министарством просвете. У питању је изградња прве фазе фискултурне сале која је у току и завршетак изградње санитарног чвора у издвојеном одељењу у Пласковцу.


У духу “вашара”, у холу школе организована је и продајна изложба хуманитарног карактера. Ученици млађих разреда матичне школе и свих издвојених одељења су кроз креативне радионице, са својим учитељима и родитељима, припремили производе који су били изложени на тезгама. Ученици старијих разреда су „завирили“ у прошла времена и по мотивима истоимене поеме Добрице Ерића “Вашар у Тополи“, на хумористичан начин приказали делић атмосфере са вашара. Уз подршку КУД-а “Опленац“ из Тополе у вашарском колу заиграли су и ученици и наставници.

ТопПрес