Четвртак ће бити најтоплији дан од почетка јануара, а затим у петак захлађење и снег. Бићемо под утицајем пространог поља ниског ваздушног притиска па може повремено бити и кише и пљускова, уз кошаву. Са југа стиже веома топао ваздух и подиже живу у термометру. Јутарња температура од 5 до 10, највиша дневна од 15 до 20, на истоку земље осетно хладније. У Београду повремено киша. Температура до 18 степени, 7 више него данас, ветар ће после подне ослабити.

Осетно топлије уз умерен и јак јужни и југозападни ветар који ће на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима имати и олујне ударе, а касније после подне биће у слабљењу. Током дана променљиво, местимично са краткотрајном кишом или пљусковима. У источној Србије се ујутру и пре подне, очекује киша која ће се услед ниских температура ледити при тлу. Јутарња температура од 5 до 10, највиша дневна од 15 до 20 °С, на истоку земље ујутру од -3 до -1, највиша дневна од 2 до 6 °С. Упозорење: Ледена киша на ширем подручју, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 м/с, вероватноћа 90%. Отапање снежног покривача, вероватноћа 80%.

Петак: Захлађење уз прелазак кише у снег, пре подне у Војводини и западној Србији где се очекује и стврање мањег снежног покривача, после подне у централним, а крајем дана и ноћу и у осталим пределима Србије али уз истовремени престанак падавина на северу. Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар. Јутарња температура од 5 до 9 °С, на истоку Србије око 0 °С, током дана температура у осетном паду и после подне ће се кретати у интервалу од -1 на северу до 12 °С на југу. Увече и током ноћи даљи пад температуре у свим пределима. Упозорење: Снег – стварање / повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

Субота: Хладно и ветровито. На северу Србије ујутру разведравање, токо дана претежно сунчано. У осталим крајевима облачно са снегом уз формирање снежног покривача. Пре подне се престанак снега очекује у западним и централним, а увече и ноћу и у осталим пределима Србије уз постепено смањење облачности. Ветар пре подне умерен и јак северозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од -4 до 0 °С, највиша од 0 до 4 °С.Упозорење: Снег – стварање / повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.

Недеља: Јутро хладно са слабим до умереним мразем, а током дана претежно сунчано, на југу уз малу облачност, али хладно време. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -6 до -1 °С, а највиша дневна од 0 до 4 °С.

ТопПрес/ Извор: РТС