Thinkstock

У Србији ће данас бити променљиво облачно и мало свежије, ујутру и пре подне на северу и истоку, по подне и увече и у осталим пределима, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином.

Ветар слаб и умерен, на северозападу северозападни, у осталим пределима јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу ујутру и пре подне и јак, који ће током дана у свим пределима скретати на северозападни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. Локално се очекују краткотрајне временске непогоде, са обилним падавинама, појавом града и олујним ветром. Најнижа температура од 16 степени до 20, а највиша од 26 до 29 степени Целзијуса.

У Београду се очекује променљиво облачно и мало свежије, ујутру, по подне и увече повремено са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. Ветар ће бити слаб и умерен, југоисточни, по подне у скретању на северозападни. Најнижа температура око 20, а највиша око 28 степени Целзијуса.

Према прогнози за наредних седам дана, у уторак и среду биће променљиво облачно местимично са кишом и пљусковима са грмљавином.

Температура ће бити око просечних вредности.

Од четвртка се очекује претежно сунчано и мало топлије, уз локални развој облачности са краткотрајним пљусковима и грмљавином углавном у брдско-планинским пределима.

ToпПрес/ Извор: Танјуг