У Србији данас сунчано и веома топло, после подне у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије уз локални развој облачности са краткотрајним пљусковима и грмљавином.

Ветар слаб, јужни и југозападни. Јутарња температура од 16 Ц до 23 Ц, а највиша дневна од 32 C до 38 C, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

И у Новом Саду сунчано и веома топло. Ветар слаб, јужни и југозападни. Јутарња температура од 21 C до 23 C, а највиша дневна око 37 C.

Изгледи времена за седам дана – до 29. јуна:

Током већег дела периода сунчано и веома топло, са јутарњом и дневном температуром изнад и знатно изнад просека за овај период године – до петка у већини места највиша дневна температура од 35 до 40 Ц.

Само се у петак и суботу очекује краткотрајно освежење које ће условити мањи пад температуре и уз променљиву облачност понегде кишу или краткотрајне пљускове са грмљавином.

РХМЗ упозорава на високу температуру,наранџасти метео алар

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће од данас бити веома топло време са температуром, и јутарњом и дневном, знатно изнад просека за овај период године.

Највиша дневна температура у већини места кретаће се у интервалу од 36 до 38 степени Целзијуса, а у четвртак понегде и до 40 степени, објављено је рано јутрос на сајту РХМЗ.

Мањи пад температуре очекује се од петка, 25.јуна.

За подручје целе Србије упаљен је наранџасти метео аларм, који означава опасно време.

ТопПрес/ Извор: Танјуг