Топола – У Месној заједници Витлина данас се славило а повода за то је доста. Наиме,  пуштене су у рад нове просторије ФК „Витлина 2023“ и обележено је годину дана од оснивања Фудбалског клуба. Према речима председника клуба данашњи празник од сада је и њихова слава.

„Ову нашу прву годину супер смо завршили, освојили смо четврто место у општинсској лиги што је за нас велики успех. Имали смо финансијских потешкоћа, прва нам је година, али се надам да ће већ у овој другој све бити доста лакше. Имамо 25 играча и сви су наши из МЗ Витлина“, каже за ТопПрес Предраг Спасојевић председник ФК „Витлина 2023“.

Фото: ТопПрес

Према његовим речима идеја за оснивање клуба потекла је од играча а сви мештани и надлежни су ову идеју прихватили и помогли да се спроведе у дело.

„Наши играчи су раније били публика, могли су само да гледају и аплаудирају другима, што је за играче у пуној форми велика мука. Жеља им је била да формирају свој клуб, да играју и да се равноправно боре и ми сви смо их у томе подржали. Након оснивања клуба, почели смо сви да сређујемо ове просторије и морам да нагласим да су бројни мештани помогли у томе. Купили смо плац и планирамо да направимо спортски терен на понос свима, пројекат смо завршили“, рекао је председник клуба.

Фото: ТопПрес

Он је исказао захвалност челницима локалне самоуправе, који су како каже веровали у њих и помогли да се започето и заврши, мештанима села који су дали несебичан допринос, фудбалерима, фудбалском савезу и бројним пријатељима.

Свечаности која је данас уприличена у новоизграђеним просторијама присуствовао је први човек општине са својим сарадницима. Он је похвалио мештане који су вредно радили као и младе фудбалере који су решили да остану у свом селу и да оснују клуб који остаје млађим генерацијама.

Члан општинског већа за спорт Данијела Дамњановић истакла је да су овакве идеје увек на месту и да ће општина у складу са својим могућностима помоћи.

Фото: ТопПрес

„Драго ми је што сам данас овде и што видим толико осмеха, позитивне енергије и адреналина. Ови момци су жељни да играју и освајају медаље а ми смо ту да чувамо њихова леђа. Велико браво за идеју да оснују клуб, да остану у свом селу, да ураде нешто тако велико и похвално што ће остати у аманет генерацијама које долазе“, рекла је Данијела.

Прослави су присуствовали и бројни мештани, који нису крили одушевљење што је њихово село добило Фудбалски клуб.

„На нашу радост имамо доста омладине која је остала на селу да живи. Да би им омогућили услове за нормалан живот и спортске активности помогли смо да формирају клуб и да имају ове просторије, заједништво то је наш циљ. Велику помоћ смо добили од општине а рад, воља и ентузијазам су дали резултате и ево ту смо где смо. Битно је да имамо све више деце и да млади остану овде“, рекао је Мома Васиљевић, мештанин села.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес