Давор из Љига иако нема шаку успео је да се упише у чувену листу Гинисових рекорда, урадио највише војничких склекова упркос хендикепу (ФОТО, ВИДЕО)

Давор из Љига иако нема шаку успео је да се упише у чувену листу Гинисових рекорда, урадио највише војничких склекова упркос хендикепу (ФОТО, ВИДЕО)

Љиг –  Није никакво чудо да се Срби нађу у Гинисовој књизи рекорда, а Давор Ћајић из Љига оборио је Гинисов рекорд у једној од најтежих спортских дисциплина, у броју урађених војничких склекова одржавајући се на једној руци и једној нози. Можда ни то не би било никакво чудо, да овај супер-момак није рођен без леве шаке и тиме срушио све предрасуде и показао целој Србији да је и немогуће заправо -могуће.

 

„Кад завршим јутарњи тренинг са трчањем, долазим у моју собу, где сам свакодневно вежбао помоћу неких справа које су помагале да се делови тела развају нормално да касније не бих имао здравствених проблема, бол у леђима и криву кичму, јер ми недостаје неких 60 центиметара леве руке. Почео сам да вежбам обичне, затим војничке склекове који су најтежи. Ослањајући се на једну ногу и једну руку и одабирањем идеалног положаја, почињем загревање а самим тим и увежбавање“, казао је за РИНУ, Давор.

Фото: РИНА

 

Гинисова комисија која је стигла директно из Немачке није имала дилему, да након урађена 54 склека у минути Давора прогласи „гинисовцем“, и увери младог Љижанина да се његов труд исплатио.

 

„И пред публиком и пред комисијом имао сам огромну трему јер сам се година уназад спремао и пуно ми је значио. Сви моји пријатељи који су ми давали подршку у мојој намери и саветовали да када се будем такмичио склекове да не број. Не знајући колико сам урадио, касније су ми рекли да сам успео стигнем да у шездесет секунди урадим 54 склека што је за мене био огроман успех. Комисија је мој резултат проследила у Лондон, где су потврдили да сам оборио Гинисов рекорд“, прича Давор.

Фото: РИНА

 

До свог зацртаног циља стигао је неверотном упорношћу, вером у себе и исцрпним тренинзима, веровали или не у својој спаваћој соби, и управо из ње креће у нове походе ка обарању њовог рекорда то је је да своје име упише још једном своје име у дисциплини 150 склекова на једном шаци за три минута.

 

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI