Фото: Фејсбук

Топола – Дивља депонија у Трнави на потезу Крагујевачки пут – Јапанска је већ чишћена неколико пута, ипак грађани по старој навици поново бацају смеће на истом месту. Село има контејнере, свака кућа канту за одлагање смећа, постављену таблу да је бацање смећа забрањено али дивља депонија  која је била очишћена поново  је ругло овог места.

“ Трагично је што смо ову депонију већ чистили више пута, питам се како је ово могуће? Улазак у једно велико и лепо село и каква нас слика дочека да нас је све срамота. Нејасно ми је да нико ништа није видео, нико никога не пријављује. Због старих лоших навика које се увек враћају и не можемо да их се отарасимо принуђени смо да чистимо за другима ,“ рекао је председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

Да се оваква прича не би поновила и да би се код грађана пробудила свест о очувању животне средине казне за несавесно одлагање смећа биће ригорозније.

„Општина Топола ће у сарадњи са нашим пријатељима из „Ассе еко“ који одвозе смеће са сеоског подручја да комплетно очисти овај потез, то ће се десити наредних дана. Након тога нема друге него да поставимо видео надзор, и то ће бити прва деоница на сеоском подручју на којој ће се поставити камере које ће снимати овај простор где стално ниче  депонија. Све ће бити повезано са полицијом и надгледаћемо ко ово све  ради, казне ће бити високе, “ истиче Јовановић.

Ово није једина депонија, и након њеног сређивања следећа је на потезу  Наталинци – Шуме.

ТопПрес

Фото: Фејсбук
Фото: Фејсбук