Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је да је извесно је да ће Кризни штаб увести две нове мере за сузбијање пандемије корона вируса – увођење ковид пропусница и смањење броја људи на окупљањима.

Ђерлек је за Блиц рекао да је држава све урадила и све чини да заштити своје грађане, али да не може сама, и да је неопходна већа колективна одговорност, односно да се грађани у што већем броју вакцинишу и да се подигне колективни имунитет.

„Сада нам треба 80 одсто вакцинисаних. Бићу искрен, озбиљно се размишља о ковид пропусницама о којима очекујем да ће бити речи на следећој седници, такође, биће редукован и број људи на окупљањима“, рекао је Ђерлек.

Он је додао да се не слаже са оценама да је реч о дискриминацији, да се одвајају невакцинисани од вакцинисаних, јер је држава већ показала да није за дискриминацију чим је допустила да вакцинисање буде добровољно.

„Оно што би се само тражило јесте или да сте вакцинисани, или да сте прележали ковид или да само пружите неки доказ да нисте заражени, то је све“, каже Ђерлек.

ТопПрес/ Извор: ФоНет