Ђерлек: На младима велика друштвена одговорност

Ђерлек: На младима велика друштвена одговорност

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек саопштио је данас да је прву дозу вакцине до сада примило 2.370.000 грађана Србије и да је са обе дозе вакцинисано 1.871.000 особа, и упозорио да је на младима велика друштвена одговорност у наставку процеса имунизације.

Ђерлек је у јутарњем Дневнику РТС-а рекао да је Србија близу циља од 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана, али је додао да је тешко лицитирати датумима када је реч о колективном имунитету.

Истиче да је на младима велика друштвена одговорност.

„Немојте да дозволите да вам корона одузме дан више вашег нормалног живота, узмите ствар у своје руке, то је вакцина, помозите нам свима да се вратимо у нормалан живот, да на лето можемо да путујемо, држимо концерте и вратимо се нормалном животу“, ппоручио је Ђерлек.

Додао је да је циљ да се у оквиру кампање за вакцинацију обиђе што више терена и ангажује локална самоуправа.

„Где год смо имали такву ангажованост, имамо одличне резултате. Где је била лоша организација, мање је вакцинисаних“, наводи Ђерлек.

Према његовим речима, током викенда биће отворено 225 пунктова за вакцинацију, а биће повећан и број мобилних вакциналних екипа.

Када је реч о одлуци о евентуалном попуштању мера на следећој седници Кризног штаба, Ђерлек је указао да бројке константно падају, али да епидемије не прате често математичке прогресије.

„Треба да држимо опрез иако можемо да кажемо да је ситуација охрабрујућа, испод 2.000 смо хоспитализованих, лакше дишемо“, рекао је Ђерлек.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI