Драган Ђилас у Тополи разговарао са грађанима, фото: ТопПрес

Лидер С СП-а Драган Ђилас изјавио је данас да су свакога дана све ближе томе да јавности саопште кандидате опозиције окупљене око те странке за најбитније функције у граду и држави и додао да им је идеја да за те функције кандидују нестраначке личности.

Ђилас је, одговарајући на питања новинара испред Скупштине где се одржава седница Скупштине града Београда, казао да очекују да разговор са нестраначким личностима буду завршени током ове недеље и да током првог месеца следеће године имају комплетирану листу за изборе и у Граду Београду, као и за функције градоначелника Београда и председника Републике.

„У медијима се појављују разне информацијама. Брзо ћемо то саопштити. Колико видим власт и Александар Вучић чекају да виде прво кога ће опозиција поставити за кандидата да би онда он рекао да ли ће се поново кандидовати“, казао је Ђилас.

Тврди да права истраживања, а не оно што ради власт, показују да Вучић јако лоше стоји, па би по његовим речима у Београду у овом тренутку за опозицију гласало 56 одсто, а за власт 44 одсто грађана, а да су у Србији власт и опозиција изједначени, односно да је, можда власт у овом тренутку мало јача јача.

„За три, четири месеца, уз праве кандидате, то ће се променити. Славиће Београд и Србија 3. априла увече, видећете“, казао је Ђилас.

Ђилас каже и да се нису окупили око странке, већ око идеје да се промени власт и систем како би људи, како наводи, продисали и како би се отклонила несигурност.

Додаје да су се окупили и како не би било више Рио Тинта, уништавања домаћих предузетника зарад страних инвестиција, да нема више бахатих на власти који говоре одвратне речи, као што их говоре, како тврде, Ана Брнабић, Дарија Кисић Тепавчевић и други.

„Око тога смо се окупили, а не око С СП-а“, казао је Ђилас.

ТопПрес/ Извор: Танјуг