tanjug-tanjug-

Програме додатног образовања и обуке ове године похађаће 9.880 незапослених грађана у Србији, најавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је отварајући конференцију „Одрживи развој 2018“ рекао да реализацију тих програма финансира Национална служба за запошљавање и да ће још 487 лица бити укључено у обуке за тржиште рада на захтев послодавца, а из средстава ИПА 2013 програмског циклуса.

– На овај начин, али и кроз реализацију свих других мера активне политике запошљавања тежи се успостављању стабилног, одрживог и ефикасног тренда раста запослености који се заснива на постулатима једнаких могућности и достојанственог рада за све – рекао је Ђорђевић.

Како је наведено у саопштењу министарства, Ђорђевић је поручио да Влада Србије активно ради на томе да младима обезбеди боље услове живота како би „у Србији могли од свог рада да живе пристојно и себи и својој породици обезбеде лепшу и сигурнију будућност, а не да одлазе у иностранство“.

Министар је рекао и да ресорно министарство помаже запосленим грађанима тако што им пружа прилику да се преквалификују за занимања која су потребна на тржишту рада.

ТопПрес/ Извор: Танјуг