Дневник западне Србије постаје јавни сервис овог дела земље; Николић: отворени смо за све који мисле добро народу и држави

Дневник западне Србије постаје јавни сервис овог дела земље; Николић: отворени смо за све који мисле добро народу и држави

Чачак – Дневник западне Србије за само неколико месеци већ је доспео на сам врх по гледаности, када је реч о информативним тв програмима у овом делу земље.

,,Нисам изненађен, али ми је драго што смо веома брзо стекли поверење гледалаца. То се могло и очекивати јер се бавимо животом људи на овим просторима, па се лако може упоредити како која локална власт функционише, где која предњачи или у чему заостаје. И, како се допуњавају, те све добија такмичарски дух а ту су увек грађани на добитку. Не заобилазимо тешке теме, напротив први им идемо у сусрет и отворени смо за сваки вид сарадње али без намештаљки и сплеткарања. Поштена информатива, вести које су тачне, проверене јесу наше главно оружје”, каже Гвозден Николић, уредник Дневника западне Србије.

Први пут на овим просторима један информативни систем увео је директна видео укључења, и на томе ће тек радити.

Катарина Радуловић, водитељ Дневника западне Србије

„И сами сте видели да се не тркамо да преписујемо београдске вести, да понављамо као папагаји све оно што сте чули на националном нивоу. Зашто ? Па зато што имамо своје, локалне и веома важне вести које саопштавамо грађанима. Ако Вам кажем да смо председника државе за ова три месеца имали само пар пута у програму, све ће вам бити јасно. Зашто? Па да ослободимо простор обичном свету, локалним политичарима који овде обликују живот. Па, не може све Вучић. И то гурање уредника да му се додворе и пуштају сваки час када треба и не треба чини му медвеђу услугу. Код нас је добродошао када је у нашем атару, али и сви остали који мисле добро овом народу и држави. Све остало су наше вести, наш народ, наши политичари какви год да су”,  истиче уредник.

Иначе, Дневник покрива петнаест општина западног дела земље и тренутно је то најбројнија редакција што окупља 32 вредних људи који свакодневно прикупљају вести из својих локалних средина.

Катарина Радуловић и Светлана Савић

„У овим временима која су тешка по медије и медијске посленике успели смо да створимо нешто што донекле подсећа на јавни сервис западне Србије. И све смо то учинили скоро без новца, са минималним трошковима. За сада нас помажу часни људи скромним донацијама, има их чак и из иностранства. Свима њима желим да кажем хвала, и сигуран сам да ћемо оправдати то звање – јавни сервис западне Србије”, напомиње Николић.

Дневник моји се емитује из студија Телемарк тв у Чачку истовремено преносе чак четири локалне тв куће – тв ГМ, Пожега, ТВ Златар, а вестима су покривени Љиг, Топола, Пожега, Прибој, Пријепоље, Нова Варош, Косјерић, Чајетина, Лучани, Ужице, Ариље, Горњи Милановац, Ивањица, Бајина Башта и Сјеница.

ТопПрес/ ГЗС

Светлана Радосављевић и Алем Ровчанин

KOMENTARI