У Србији ће данас јутро бити хладно, током дана променљиво и свеже уз смену сунчаних и облачних интервала, а местимицно се очекује краткотрајна киша или пљусак, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Јутарња температура биће од 2 до 10, а највиша дневна од 15 до 19 степени.

Јутро ће бити с локалном појавом ниске облачности и магле, углавном по котлинама, висоравнима и дуж речних долина југозападне и јузне Србије.

Током дана променљиво и свеже уз смену сунчаних и облачних интервала, а местимично се очекује краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, на југу северни.

И у Новом Саду бити променљиво и свеже уз смену сунчаних и облачних интервала, а после подне очекује се и краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Јутарња температура од 6 до 8, највиша дневна око 17 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до уторка, 27. септембра, биће променљиво облачно, до петка свеже, местимично са слабом кишом, а за викенд суво са сунчаним интервалима и топлије.

Поцетком следеће седмице киша и пљускови с грмљавином очекују се углавном у северним, западним и централним крајевима.

Јутрос најхладније на Копаонику – нула степени

У Србији је јутрос у 6 сати најнижа температура измерена на Копаонику – нула степени Целзијуса, док је у Сјеници измерен 1 степен.

На Златибору је било 3, а на Црном врху 4 степена Целзијуса, показују подаци РХМЗ-а.

Најтоплији су били Београд, Велико Градиште, Неготин, Банатски Карловац и Кикинда са 10 степени Целзијуса.

ТопПрес/ Извор: Танјуг