Фото: ThinkstockФото: Thinkstock

До четвртка, 24. маја, у Србији ће бити нестабилно време, местимично са пљусковима и грмљавином, понегде и краткотрајним временским непогодама, израженијим на западу, југозападу и југу Србије, где се очекује више од 30 мм за три часа, као и локална појава града и олујног ветра, упозорио је данас Републички хидрометеоролошки завод.

Сутра ће бити променљиво облачно, топло и нестабилно. Пре подне са дужим сунчаним интервалима, од средине дана киша и пљускови са грмљавином, понегде и појава града, очекују се у већини крајева, а биће израженији на западу, југозападу и југу Србије.

Ветар слаб и умерен југоисточни. Јутарња температура од 11 до 18 степени, највиша дневна од 24 до 28 степени.

У Београду променљиво облачно и топло, са дужим сунчаним интервалима, после подне краткотрајна киша или пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен југоисточни. Јутарња температура око 18 степени, највиша дневна око 27 степени.

У четвртак променљиво облачно, топло и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином, углавном у послеподневним сатима, а понегде се очекује и појава града. Потом ће преовладивати сунчано, у петак и за викенд уз локални развој облачности ређа појава поподневних пљускова и грмљавина.

Највиша дневна температура око и мало изнад просечних вредности.

ТопПрес/ Извор: Танјуг