У Србији ће  и сутра бити сунчано и веома топло, са највишом температуром у већини места од 35 до 39 степени Целзијуса, а за целу земљу на снази ће бити наранџасти метео аларм, који означава опасно време.

Изгледи времена за седам дана – до 20. јула:

У среду већи део дана сунчано и веома топло са највишом температуром од 35 до 39 степени, увече уз локални развој облачности понегде пљускови и грмљавина.

Од четвртка променљиво облачно и свежије са чешћом појавом пљускова и грмљавине. Могуће су и временске непогоде са јаким пљусковима, великом количином падавина, градом и олујним ветром. Од петка температура у границама просека од 25 до 29 степени.

Следе тропски дани, сутра и до 40 степени

У појединим деловима земље – западној Србији, Поморављу, Шумадији и југоисточној Србији данас је на снази црвени метеоаларм, што значи да је време врло опасно, док је у осталим деловима „активно“ наранџасто метеоупозорење.

У среду ће у већем делу земље бити сунчано и веома топло, а на северу и западу Србије, уз локални развој облачности, могућа појава краткотрајних пљускова са грмљавином, који ће бити вероватнији после подне, увече и у току ноћи. У кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, а у осталим крајевима слаб до умерен, југозападни.

Крајем дана и у току ноћи ветар у скретању на северозападни и у слабљењу. Најнижа температура од 16 до 24 степена, у кошавском подручју до 28, а највиша од 35 до 40 степени.

У четвртак ће се веома топло време задржати само на југу и истоку Србије, са максималном температуром око 35 степени. Према изгледима времена за седам дана, биће променљиво облачно и нестабилно са честом појавом кише, пљускова и грмљавине.

Од петка се локално очекује већа количина падавина и град. Вредности максималне температуре у паду, у већини места од 27 до 31 степен.

ТопПрес/ Извор: Танјуг