foto sajt opstine topolafoto sajt opstine topola

Топола- У скупштинској сали Општине Топола уручене су “пензионерске картице” – идентификационе картице пензионерима Тополе, објављено је на сајту општине Топола.

Картице је пензионерима свечано са председником општине Драганом Живановићем уручио Миодраг Николић директор крагујевачке Филијале Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања. Свечана додела представља заправо почетак промоције сениорских идентификационих картица, како се оне и званично зову, које ће до краја априла поседовати сваки пензионер.

Председник општине Топола, Драган Живановић, поздравио је идеју и потез ресорног Министарства јер ће пензионери уз картицу и личну карту једноставније у будућности доказивати свој статус. Он је нагласио да на територији општине Топола има око 4600 пензионера. Пензионерске картице Фонда ПИО ће моћи да се или лично подигну у филијалама уз личну карту или ће бити достављене на кућну адресу поштом. Оне омогућују пензионерима да докажу статус пензионера тако да су много комфорније, безбедније и једноставније за коришћење. Намењене су свим пензионерима без обзира коју врсту пензије користе.

Циљ је омогућити да сви пензионери у Србији имају могућност да користе погодности картице. Моћи ће да се користе рецимо за издавање виза, за остваривање попуста у аутобуском саобраћају, попуста у трговинама, апотекама и коришћењу осталих погодности. Сваки пензионер ће уз картицу добијати и обавештење Фонда чему је картица немењена, како је могу користити и сличне корисне информације.

ТопПрес