foto sajt opstine Topolafoto sajt opstine Topola

Топола- У оквиру обележавања 8. марта, Међународног дана жена, јуче  је у скупштинској сали општине Топола уручено признање „Жена општине Топола“. Овогодишња славодобитница је дипломирани учитељ Слађана Мијовић, тренутно директорка Основне школе “Сестре Радовић” у Белосавцима, објављено је на сајту општине Топола.

Миодраг Лазић, председник удружења СУБНОР-а Тополе које је, уз покровитељство Општине и организатор манифестације, уручио је Слађани Мијовић и плакету „Даринка Радовић“ која се додељује уз ово признање. Плакета се додељује у области хуманости, пожртвованости, родољубља и човекољубља. У име покровитеља председник општине Драган Живановић уручио је славодобитници вредносни чек.
Поред тога, мајкама, супругама и уопште породицама палих бораца са подручја општине Топола у сукобима 1990-1999, Удружење РВИ и ППБ Тополе традиционално је, као знак пажње припремило пригодне поклоне. Поклоне је у име Удружења уручио председник Удружења Иван Милисављевић.

У свом говору Милисављевић је рекао да је од свог настанка Удружење “настојало да помогне ратним инвалидима и породицама погинулих бораца, а на данашњи дан је сваке године окупљало мајке и супруге погинулих и уручивало пригодне поклоне”. Председник општине Драган Живановић је на почетку свог обраћања искористио прилику да дамама честита данашњи празник. Том приликом није штедео речи хвале на рачун рада и доприноса Слађане Мијовић и то не само у години за нама већ и њеном целокупном радном ангажману.
Миодраг Лазаревић, председник СУБНОР-а Тополе се, између осталог, захвалио члановима жирија који су се прихватили дужности да између мноштва изузетних кандидаткиња издвоје једну, прву међу једнакима, која може да понесе ову ласкаву титулу. Не крујући узбуђење Слађана Мијовић је рекла да заправо све “носимо од куће”. Захвалила се својој породици која је “васпитала да радити није срамота”. Своје ђаке учила је “да буду најбољи у ономе што раде. Без обзира шта раде да се труде да буду најбољи. Буди најбољи фризер, најбољи пољопривредник, најбољи учитељ, најбољи лекар. Једино тако ова земља и ми сами ћемо бити задовољни ако смо најбољи у ономе што радимо”.
У образложењу жирија за избор Жене општине Топола између осталог стоји да је Слађана Мијовић значајно унапредила рад школе “Сестре Радовић”. Реновирани су и уређени школски објекати. “Својим самопрегором, пожртвованошћу и пре свега успешним педагошким радом подигла је на највећи ниво рад где живи и ради. У циљу очувања патриотизма и родољубља у сарадњи са СУБНОР-ом Шумадије, Крагујевца и Тополе већ дужи временски период организује ученике ОШ “Сестре Радовић” из Белосаваца у поход на спомен обележје Сремски фронт у Шиду као и обележавање годишњице ослобођења Тополе”. На тај начин, каже се у образложењу “прави је пример како се треба односити према очувању слободарске традиције нашег народа.”

ТопПрес