Министарство за бригу о породици и демографију позвало је локалне самоуправе да конкуришу за суфинансирање мера популационе политике и подршке породици и деци за шта је предвиђено 400 милиона динара, наводи се у документу објављеном у Службеном гласнику.

Бесповратна средства су намењена за суфинансирање мера које ће допринети циљевима ублажавања економске цене подизања детета, усклађивања рада и родитељства, као и за подизање квалитета живота старих, одраслих, младих и деце.

У питању је суфинансирање мера и за снижавање психолошке цене родитељства, очување и унапређење репродуктивног здравља, решавање проблема неплодности, пута ка здравом материнству, едукацији из области популационе политике, активирању локалне самоуправе те оснаживање породице као примарне јединице друштва.

Услов за државно суфинансирање је да су општине и градови који конкуришу обезбедили сопствена средстава за финансирање, обезбедили техничку документацију, та да имају лице одговорно за спровођење пројекта.

Државна подршка може износити до 60 процената процењених трошкова предложених мера популационе политике и подршке у области породице и деце, а максимални износ суфинансирање је 20 милиона динара.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања Јавног позива, наводи Министарство.

ТопПрес/ Извор: Танјуг