Фото: ТопПрес

Аутопутеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима проходни су за саобраћај, речено је данас Танјугу у Путевима Србије.

На снази је трећи степен ангажовања радне снаге, механизације и опреме за чишћење, како би се обезбедио нормалан саобраћај на мрежи државних путева.

У Путевима Србије наглашавају да ангажованост механизације, може бити и већа у случајевима појаве елементарних непогода и степена њихове јачине, као и да су путари спремни да реагују у складу са развојем ситуације на терену.

„Располажемо довољним количинама соли, каменог агрегата и ризле као и хладне асфалтне масе за санацију ударних рупа“, наводе из Путева Србије.

Такође, скрећу пажњу јавности да велики проблем у саобраћају праве теретна возила и шлепери и њихови несавесни возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са летњим и неисправним пнеуматицима.

Путеви Србије апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Снега има и на путевима на територији Београда, Чачка, Ивањице, Косова, Крагујевца, Крушевца, Новог Пазара, Пожаревца, Ужица, Врања, Зајечара.

На подручју Зајечара има ситних одрона дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима.

Највише их има на путу И Б 34 (Ђердапска магистрала),на II А 221 (клисура Коренатац), на II А 222 (Бабин Зуб) и на II А 217 (Клисура Бован), где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Путеви Србије саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, требало би да возе опрезно и пажљиво.

Због незгоде саобраћај се одвија зауставном траком

На ауто-путу Е-75, на деоници Алексиначки Рудници – Ражањ у смеру ка Београду саобраћај се одвија зауставном саобраћајном траком, због саобраћајне незгоде.

За саобраћај је затворена возна и претицајна саобраћајна трака, а екипе су на терену, саопштили су Путеви Србије.

Апелују на возаче да возе пажљиво и прилагоде брзину кретања условима на путу. Јавност ће бити благовремено обавештена о нормализацији саобраћаја на наведеном путном правцу.

На подручју Ужица и Златибора забрана за теретњаке

На подручју Ужица и Бајине Баште, због снежних падавина на снази је забрана саобраћаја за теретна возила на свим путним правцима.

Јавно предузеће Путеви Србије возачима саветује да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг