Дугорочна прогноза за мај и јун: Ево какво нас време очекује у наредна два месеца

Дугорочна прогноза за мај и јун: Ево какво нас време очекује у наредна два месеца

У наредних пет дана време ће бити претежно сунчано, од уторка и топлије, али са послеподневним пљусковима и грмљавином. Температура око просечних вредности
Средња минимална температура ваздуха у мају имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0,7 степени у односу на вишегодишњи просек.

Мај 2021 – мало топлији и сувљи мај

У Београду и широј околини предвиђа се вредност мајске средње минималне температуре ваздуха од 13.7ºС. Средња максимална температура ваздуха у мају биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0.8ºС у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током маја биће око 24.8ºС. Месечна сума падавина током маја биће испод вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 18 мм нижим у односу на вишегодишњи просек.

Мајска сума падавина износиће око 43 мм.

Јун 2021 – топлији и мало сувљи

Ипак, месечне количине падавина биће у границама вишегодишњег просека.

Средња минимална температура ваздуха у јуну имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0.7ºС у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност јунске средње минималне температуре ваздуха од 16.4ºС. Средња максимална температура ваздуха у јуну биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1.4ºС у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током јуна биће око 27.8ºС. Месечна сума падавина током јуна биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 5 мм у односу на вишегодишњи просек.

Јунска сума падавина износиће око 58 мм.

ТопПрес/ Извор: Информер. рс

KOMENTARI