Топола – Синоћ и вечерас у реновираној спортској сали Средње школе „Краљ Петар I“ одржан је годишњи концерт КУД „Опленац“. Сала је била тесна да прими бројну публику која је имала прилику да ужива у игри и песми како наших извођача тако и гостију из Вишеграда који су својим доласком увеличали овај догађај.

Фото: ТопПрес

Годишњи концерти КУД „Опленац“ одржавају се 23. годину од настанка овог Културно уметничког друштва.

Првог дана концерта наступили су: Најмлађа група – Играле се делије, Певачка група, Млађа група Шаторња – Ја посејах лубенице, Друга група – Колаж игара са вашара, Први ансамбл – млађа група – Игре Драгачевског краја, Ветерани – Игре из Шумадије, Трећа група – Игре из Трстеника, Старија група Шаторња – Игре из Шумадије, Припремни ансамбл – Игре из Црноречја, Ветерани – Игре из Лесковца и Први ансамбл – Игре из Кобишнице.

Фото: ТопПрес

Другог дана концерта по први пут у Тополу су стигли гости из Вишеграда, Српско соколско друштво „Краљ Петар Уједињитељ“. Ово друштво основано је у мају 2001. године и публици су се представили Играма из Ужица и Играма из Сарајевског поља.

Фото: ТопПрес

Реализацију овог концерта помогли су спонзори: Сент Гобејн Вебер – Београд, Задужбина проте Ђорђа Ђорђевића – Топола, Фортуна – Аранђеловац, Стара варош – Топола, Ла Коп – Белосавци, Пољопривредна апотека „Меја“ – Топола, Трнава промет – Топола, Морсад – Топола и Скупштина општине Топола.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес