Фондација Принцезе Катарине обезбедила школске лектире за ученике ОШ „Живко Томић“

Фондација Принцезе Катарине обезбедила школске лектире за ученике ОШ „Живко Томић“

Топола – Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарна Организација Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, обезбедили су библиотеку и школске лектире за децу од првог до осмог разреда Основне школе „Живко Томић“ из Доње Шаторње у општини Топола.

Ова веома важна донација од великог је значаја за развијање читалачких навика од најранијег доба.

„Захваљујући дивним донаторима и Хуманитарној Организацији Лајфлајн Чикаго, деца ће уживати у школској лектири која ће им помоћи да прошире своје знање, развију нова интересовања и уједно се и забаве, развијају своју машту, упознајући неке нове ликове, путујући у измишљене светове“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Занимљив је и податак да је ОШ „Живко Томић“ основана још у 19. веку за време српског кнеза Александра Карађорђевића, сина Карађорђа Петровића, који је познат као реформатор државног уређења и ширења школске мреже. У то време школу је похађало десетак ученика, док данас славе традицију постојања дугу 175 година. Директорка ове основне школе, г-ђа Марија Обрадовић изразила је велику захвалност у име деце, родитеља, и у своје лично име Њ.К.В. Принцези Катарини, Хуманитарној Организацији Лајфлајн Чикаго као и донаторима који су помоћ обезбедили.

Посебну захвалност Њ.К.В. Принцеза Катарина и хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго изражавају пуковнику Џону Капелу, председнику Фондације Операција Халијард, на помоћи у овим хуманитарним активностима.

Претходно је Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине, уз велику помоћ Хуманитарне Организације Лајфлајн Чикаго и њених донатора, обезбедила две библиотеке за предшколске установе у Србији. У припреми је још једна таква донација, па ће на радост наставника и деце ускоро библиотеку добити и ОШ “Јован Дучић” из Бијељине у Републици Српској, наводи се у саопштењу фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI