Топола – Невреме праћено градом и обилном кишом које је око 14 часова захватило део територије општине Топола према првим информацијама причинило је велику штету на пољопривредним културама. Градоносни облаци захватили су села Шаторња, Блазнава, Винча, Пласковац, Овсиште, Трнава.

Град у Трнави, фото: ТопПрес

„Град је падао скоро пола сата, негде дуже, негде краће зависи како се кретао облак, али мање од 10 минута није нигде, штета је велика то је засигурно што вам могу рећи а колика је тачно знаћемо сутра. Највећу штету као и увек претрпеле су пољопривредне културе нарочито воће које је сада стигло за бербу, поврће, ратарски усеви. Поред града била је и обилна киша а како најављују метеоролози до краја дана је на снази упозорење па само да молимо Бога да нас не погоди још један талас невремена“, каже Марко Николић пољопривредник из села Овсиште.

Градоносни облаци причинили су велике штете усевима и у селима Винча, Трнава, док су локално захватили и делове околних села. Колика је штета знаће се у наредним данима када на терен изађе комисија за попис штете.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA