Топола – Обилна киша и град захватили су општину Топола после 15 часова. У више села ове општине падао је град скоро пола сата праћен јаком кишом.

„У Крћевцу је град причинио велику штету, како је заиста стање и које су културе оштећене знаћемо сутра али је засигурно оштећено прилично обзиром да је дуго падао. Противградна одбрана је заказала јер да су дејствовали ово не би било овако“, каже за ТопПрес Никола Благојевић из Крћевца.

Град у Крћевцу, фото: ТопПрес

Градоносни облаци надвилили су се и над Љубесело потез Калипоље где је причињена велика штета и на макадамским путевима.

„Град са кишом падао је скоро пола сата, одавно није тако било, леденице  се нису истопиле ни сат времена након невремена. Обилна киша је носила све пред собом Калипољски пут је уништен“, рекла је Јасмина Рељић.

Град у Тополи, фото: ТопПрес

Невреме праћено градом протутњало је и кроз околне општине Аранђеловац, Младеновац, Рача, Горњи Милановац, Крагујевац.

Град у околини Младеновца, фото: ТопПрес

Иначе, према најавама метеоролога и наредни дани доносе врло нестабилно време уз честу појаву гмљавинских пљускова, а повремено ће бити услова и за локалне временске непогоде. Ветар ће углавном бити слаб, али ће у зони пљускова на кратко бити јак и углавном северозападни за викенд, а после источни и североисточни. За сада све до око 07. јуна нема сигнала за стабилизацију атмосфере и јаче отопљење.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес