У Палати Србије данас је председник државе Александар Вучић доделио висока државна признања.

Сретењска одликовања добили су заслужни појединици и институције.

Фото: ГЗС

„Веома је важно, у данашњим оквирима и времену, рећи да је будућност српске политике у томе да наше одлуке доносимо независно, самостално, без притиска и утицаја споља, да водимо рачуна о интересима нашег народа, наших грађана, наше земље и региона у којем живимо, а не о личним интересима или неких других који никад Србији и нашем народу нису желели добро”, казао је Вучић.

Сребрну медаљу за изузетне заслуге у јавним делатностима посебно у области новинарства одликован су уредник Гласа западне Србије, оснивач новинске агенције РИНА и дописнику тв Прве из западне Србије, Гвозден Николић и Вукосава Лазовић, новинарка редакције Гласа западне Србије и дописници РТВ Пинк.

 

Николић: Награда за часне претке и све бројније потомке

Гвозден Николић, Фото: Принтскрин

„Поносан сам на своју државу, која се неизмерно воли као што често умем да кажем. Драго ми је што сам ово велико државно признање примио из руку председника моје Србије. Ово је велика част за мене и награда за посао којим се бавим већ дуже од две и по деценије, за моју породицу, моје претке и потомке. Надам се да сам ово одликовање поштеним и напорним радом зарадио и нема сумње да ће стајати у великој соби као признање мог напорног рада. Ја ћу овај орден са поносом носити”, каже Гвозден Николић.

Лазовић: Ово је највредније признање у мојој каријери

Вукосава Лазовић, новинарка Гласа западне Србије, дугогодишња дописница ТВ Пинк, Фото: Принтскрин

„Свако ко је добитник сретењског признања има велику част али и обавазу, јер се оно не додељује тек тако и било коме и сигурна сам да је награђен велики труд и рад. Део ове награде припада и мом колеги Јовану Николићу, који је у свему овоме што сам ја радила и стварала, имао заслужно место јер без сниматеља и монтажера, све те приче због којих сам награђена не би постојале и не би биле тако добре. Сретењско признање, без обзира којој странци припадате, да ли вам се допада председник државе или не, је нешто што се заиста носи са поносом и то је у мојој каријери највреднија награда, која ће стајати много, много дуго на врху и не верујем да постоји нека друга која ће бити толико вредна и обавезујућа”, каже Вукосава Лазовић.

Иначе, Гвозден Николић рођен је у горњомилановачком селу Коштунићи 22.11.1964 године, од оца Љубивоја и мајке Милодраге. У свет медија ушао је деведесетих година, најпре као сниматељ ТВ Галаксија. Први је радник некадашње ТВ Чачак али велики допринос дао је приликом покретања локалне ТВ Лав која се преселила у Чачак и ТВ Телемарк где је провео неколико месеци при оснивању. Власник је продукције Глас западне Србије који покрива 20 општина тог дела земље али је оснивач и највеће регионалне новинске агенције РИНА која је највећа новинска агенција тог типа ван Београда. Николић је од 2009. радио као репортер ФОX телевизије затим у информативном програму Прве српске ТВ где је и данас веома активан. Аутор је једне од гледаних емисија Нећете веровати. Живи и ради у Чачку, ожењен је и отац четворо деце.

Фото: ГЗС

Вукосава Лазовић, рођена је 01. 12. 1970. године у Стокохлму, Шведска. Завршила је 13. Београдску гимназију, смер Култура и јавно информисање – занимање спикер водитељ програма. Завршила је Филолошки факултет у Београду на групи за српски језик и књижевност и општу књижевност. Током студија радила је као водитељ и уредник Информативног програма на „Маг” радију, а потом стално запослеље нашла у чачанској телевизији „Спектрум” у којој је радила од 1999. године као новинар, водитељ и уредник. Након тога прелази у Глас западне Србије где ради као новинар и дугогодишњи је дописник телевизије Пинк.

 

ТопПрес/ ГЗС