У појединим деловима Београда и на југу Баната у наредних сат времена могућа је изолована појава краткотрајног пљуска с грмљавином, најавили су метеоролози.

„Краткотрајна киша је понегде могућа у Срему, западној и централној Србији“, стоји у најави на сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) Метеоролог Ђорђе Ђурић је раније данас рекао да се већ средином дана и после подне очекује продор хладног фронта који ће имати олујне ударе.

Овај хладни фронт донеће и повећање облачности, али не и значајније падавине, како је рекао, па се киша и локални пљускови са грмљавином очекују тек понегде, али на појединим локацијама могу бити интензивније, праћене грмљавином.

За уторак вече у Србији је прогнозирано веома пријатно и свеже време.Након данашњег променљивог дана, у среду ће ветар ослабити, а слаба киша биће понегде ујутру само у централним, јужним и југоисточним пределима Србије, док ће током дана бити умерено облачно и свеже уз веома слаб ветар. Максимална дневна температура биће 24 степена Целзијуса.

ТопПрес/ Извор: Блиц